Thursday, January 5, 2017

~♥~sanah helwah walid ~♥~

Assalamualaikum.. 

Lama benar nampaknya tak update blog. Nampak sangat dah berhabuk. :) since dah dlvery 2nd baby ni aih masa pun amat2 la terhad. Hehe sibuk dengan kehidupan uma tangga. Bila dah bertambah rakyat 2 maknanya tanggungjawab pun amat amat la besar. Hehe
Haaaa ni merupakan post yang pertama aku untuk tahun 2017. Act banyak benda yang aku nak update tapi asik tak punya ruang dan waktu.

Januari yang Indah ♥
 1 januari bebaru 2 merupakan beday bapa aku yang ke 61.. Sebelum tibanya waktu beday aku serta adik bradik yang lain pon discuss untuk collect2 duit untuk belikan hadia bapa. Melalui perbincangan kami bercadang untuk berikan bapa sebiji hp ☎๐Ÿ“ฑMemandangkan hp bapa 2 dah berusia.. Rasanya lebi daripada 10tahun.. Almaklum la nokia lipat. Bila kita kol alasan bapa 2 line xbagus..hakikatnya hp 2 dah tiba masanya untuk bersara ๐Ÿ“ด
So adik aku la yang amik peranan untuk svay2 hp. Bincang punya bincang kita pon buat keputusan untuk hadiakan bapa hp samsung J1 mini prime. 
J1 mini prime ni boleh la d katakan samsung Y yang telah d transfom kan ๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚
Syukur alhamdulillah apa yang kami impikan tercapai juga hendaknya.. Walaupun pada awalnya ragu2 dengan penerimaan bapa. Yela orang tua kita ni bukan hadap sangat dunia teknologi ni. Malam 2 bila dah serahkan hadiah 2 terpancar la senyuman d bibir bapa.kita tau sebenarnya dia bukan la seorang manusia yang folo sangat dengan dunia tekonologi ni tapi seiring dengan waktu yang berputar kita pon nak tengok dia senyum bila dapat vc mahupun gambar2 yang kita hantar d kejauhan ini..  Hehe sisa hidupnya banyak d habiskan dengan menghadiri kelas2 ilmu agama. Bapa ada cakap dekat adik jugak dia xmo terlaluu taksub sampai boleh melalaikan. Kita pon paham.  Malam 2 jugak la adik ajar bapa wasap kitaorang. Malam 2 jugak la create Group wasap pemili. Meriahnya kena lagi cucu2 bapa pon punya hp. Riuh rendah masing2 ngan voice.sent gambar. Bapa pon tidak ketinggalan menghantar gambar. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ seketul selfi. Tambah meriah group.  Hari yang sepatutnya kitaorang bekumpul hepikan masa beday bapa.tapi dengan adanya wasap ni buat kami smua makin dekat. Dalam kegembiraan kami tidak d lupakan walau sikit pun kerinduan ini tehadap mama. Biasanya kalau tiba waktu beday bapa,  arwah mama la orang yang sibuk ngan kek memasak apatah lagik ngan hadiah.. Kini semua 2 tinggal hanya kenangan. Selalunya jugak bila tiba beday bapa aku ngan adik hadiahkan dia baju. Tak terkira tahun2 baju( ˘ ³˘)♥ . So untuk tahun ni sebiji hp.
Tapi 2la biarpon bapa dah ada hp baru masi jugak guna hp lama.. Alasan dia sayang masi boleh guna. N sanggup xmo tukar sim 2.siap cakap lagi kalau nak belikan la dia sim yang baru ~(^ะท^)- hahaha xpa kita pon paham orang tua kan  


⬆ hadiah utk bapa.. 


⬆ dah create group wasap.. 





Okay la. Nak taip panjang2 pon dah tak boleh.. C kecik mula dah meragam.. InshaAllah ada masa aku cerita plak pasal princess aku..  Hehehe

(♡˙︶˙♡)

No comments:

yayang + sayang 50years