Tuesday, January 17, 2017

Aktiviti Hujung Minggu πŸŒŠπŸŒ…πŸ΄

Assalamualaikum.. 

Menjengah sebentar.. Kawan kawan sibuk tanya mana fb aku.. Hehe untuk kesekian kalinya aku deactive kan lagik fb serta twitter. Ehh twitter aku dah delete. Yang tinggal hanya la IG n Wechat. Ala wechat 2 pon bkn ramai orang dalam 2 just teman2 n pemily yg rapat seja. Tak tahu la semenjak peningkatan umo ni malas dah nak hadap media sosial ni. Masa yang ada ni pon banyak d luangkan bersama anak2 & suami. Menghargai setiap sisi bersama anak² i2 adalah lebi membahagiakan.. Razeen dah berusia 3t11bulan sementara Rara pula 4bulan lebi. Menjadi suri uma sepenuh masa ni adalah 1perkara yang amat la menyeronokkan.. Dan lebi sronok lagik melihat anak yang dahulunya kecil membesar d tangab kita sendiri. Alhamdulillah.

Ehhh telanjur dah mata galak ni aku pon nak stori skit tentang aktiviti hujung minggu kami.. Tahun ni aku ngan suami berazam kami nak kurang jejak kan kaki ke mall.sebab rancangan kami untuk habiskan masa untuk piknik n bawak anak² ke taman awam. Salah satu inisiatif aku kami piknik ke pantai Tanjung aru.. Slalunya kami akan pegi slepas menunaikan solat zuhur.aku memang dah siap awal lagi masak mee goreng,nasi goreng,sosej serta roti bakar. Bila dah luangkan masa besama 2 orang yang paling seronok sangat adalah razeen. Yela datang ke pantai 2 mesti la dia nak mandi laut hahaha. Kegembiraan anak 2 yang sebenarnya buat kita bahagia. Bila dah petang kami akan ke Taman awam.. Abak Razeen mcm biasa la jogging.  Sementara aku teman kan razeen ke taman permainan..  Hehe ramai ibubapa teman kan anak2 tapi ramai jua yang gagal. Sebab apa d katakan gagal. Anak d lepaskan tapi tangan leka dengan hp. Hidup kita ni masa tidak mampu d beli dengan wang ringgit.. I2 yang aku pelajari dalam hidup. & memang dah jadi gaya hidup aku asal jalan ngan anak² memang xkan sentuh hp melainkan capture moment. Xda la nak sebok wasap media sosial bagai..  Aku akan hargai setiap saat kebersamaan 2.
Dalam kehidupan ni banyak sebenarnya cara kita boleh mengembirakan anak anak.. Antara mahu atau tidak seja.. 

Hujung minggu bebaru ni plan sepatutnya kita orang nak pegi pantai betukar bawak anak ke leisure rides ke tuaran.  Ke pekan koboi katanya bawak razeen tengok kuda skali tunggang kuda hehe tapi sayang masa kitaorang pegi kuda baru nak d rest kan tapi razeen hepi la tengok kuda. Siap begambar sakan heheh


Leisure Rides Sabandar Tuaran



Ni pula aktiviti riadah kami.. Siap sedia bekal heheh sangat2 menyeronokkn

Masa ni la yang amat beharga.. Yang xkan mampu terulang lagi.. Bahagia tengok anak gembira. Memandangkan kami selalu terkurung d uma sebab aku jenis bukan suka idup belepak metamu bejiran.. Aku jenis teperap sama anak2 d uma. Jadi bila time hujung minggu i2 adalah hari untuk kami tengok dunia luar hehehhe 

K laaa xoxo

Thursday, January 5, 2017

~♥~sanah helwah walid ~♥~

Assalamualaikum.. 

Lama benar nampaknya tak update blog. Nampak sangat dah berhabuk. :) since dah dlvery 2nd baby ni aih masa pun amat2 la terhad. Hehe sibuk dengan kehidupan uma tangga. Bila dah bertambah rakyat 2 maknanya tanggungjawab pun amat amat la besar. Hehe
Haaaa ni merupakan post yang pertama aku untuk tahun 2017. Act banyak benda yang aku nak update tapi asik tak punya ruang dan waktu.

Januari yang Indah ♥
 1 januari bebaru 2 merupakan beday bapa aku yang ke 61.. Sebelum tibanya waktu beday aku serta adik bradik yang lain pon discuss untuk collect2 duit untuk belikan hadia bapa. Melalui perbincangan kami bercadang untuk berikan bapa sebiji hp ☎πŸ“±Memandangkan hp bapa 2 dah berusia.. Rasanya lebi daripada 10tahun.. Almaklum la nokia lipat. Bila kita kol alasan bapa 2 line xbagus..hakikatnya hp 2 dah tiba masanya untuk bersara πŸ“΄
So adik aku la yang amik peranan untuk svay2 hp. Bincang punya bincang kita pon buat keputusan untuk hadiakan bapa hp samsung J1 mini prime. 
J1 mini prime ni boleh la d katakan samsung Y yang telah d transfom kan πŸ˜πŸ˜‚
Syukur alhamdulillah apa yang kami impikan tercapai juga hendaknya.. Walaupun pada awalnya ragu2 dengan penerimaan bapa. Yela orang tua kita ni bukan hadap sangat dunia teknologi ni. Malam 2 bila dah serahkan hadiah 2 terpancar la senyuman d bibir bapa.kita tau sebenarnya dia bukan la seorang manusia yang folo sangat dengan dunia tekonologi ni tapi seiring dengan waktu yang berputar kita pon nak tengok dia senyum bila dapat vc mahupun gambar2 yang kita hantar d kejauhan ini..  Hehe sisa hidupnya banyak d habiskan dengan menghadiri kelas2 ilmu agama. Bapa ada cakap dekat adik jugak dia xmo terlaluu taksub sampai boleh melalaikan. Kita pon paham.  Malam 2 jugak la adik ajar bapa wasap kitaorang. Malam 2 jugak la create Group wasap pemili. Meriahnya kena lagi cucu2 bapa pon punya hp. Riuh rendah masing2 ngan voice.sent gambar. Bapa pon tidak ketinggalan menghantar gambar. πŸ˜‚πŸ˜‚ seketul selfi. Tambah meriah group.  Hari yang sepatutnya kitaorang bekumpul hepikan masa beday bapa.tapi dengan adanya wasap ni buat kami smua makin dekat. Dalam kegembiraan kami tidak d lupakan walau sikit pun kerinduan ini tehadap mama. Biasanya kalau tiba waktu beday bapa,  arwah mama la orang yang sibuk ngan kek memasak apatah lagik ngan hadiah.. Kini semua 2 tinggal hanya kenangan. Selalunya jugak bila tiba beday bapa aku ngan adik hadiahkan dia baju. Tak terkira tahun2 baju( ˘ ³˘)♥ . So untuk tahun ni sebiji hp.
Tapi 2la biarpon bapa dah ada hp baru masi jugak guna hp lama.. Alasan dia sayang masi boleh guna. N sanggup xmo tukar sim 2.siap cakap lagi kalau nak belikan la dia sim yang baru ~(^Π·^)- hahaha xpa kita pon paham orang tua kan  


⬆ hadiah utk bapa.. 


⬆ dah create group wasap.. 





Okay la. Nak taip panjang2 pon dah tak boleh.. C kecik mula dah meragam.. InshaAllah ada masa aku cerita plak pasal princess aku..  Hehehe

(♡˙︶˙♡)

yayang + sayang 50years