Monday, June 6, 2016

1Ramadhan1437

Assalamualaikum..

Ramadhan Al Mubarak..

Hari ni umat islam menunaikan ibadah puasa d hari yang pertama. Dan ramadhan kali ini juga aku menunaikan ibadah puasa dengan keadaan berbadan dua.. hehehe. Dugaan 2 memang la sangat berat. Harap la dapat memenuhi sehingga sebulan.InshaAllah..

Subuh tadi aku cuma bersahur dengan sedikit nasi,kuah ikan rebus.sekeping roti,sebiji kurma dan 1setengah gelas air masak. Beserdehana dalam besahur. Sebelum berpuasa lagi aku banyak folo up info2 dari doc Zubadi d fb.Alhamdulillah smoga bermanfaat buat aku n kandungan. Buat masa ni aku memang tak dapat nak makan dalam kuantiti yang banyak, cuma sekadar mengalas saja.yela makin besar kandungan makin la tak boleh nak makan banyak. Cuma 2la harap tak da la gastrik datang menyerang hehe.
Iftar tadik petang aku skadar mengambil 3biji buah kurma,segelas air masak dan roti sardin 3potong.. Alhamdulillah terlaksana la puasa untuk hari ni. Rasa kali ni benar benar besedehana la.tak berlebihan rasa solat pun ringan saja. Tapi 2la since 6m preggy ni aku dah cepat menggah.skit2 rasa nak putus saja nafas ni.. 
Semoga d permudahkan la puasa untuk sebulan ni hehe..

Okay la nak sangat update memanjang tapi cukup la sekadar d cni seja., apa2pon 
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan,Selamat berpuasa semua,semoga Amal ibadah kita d trima d sisi Allah SWT..

♥ Salam Ramadhan


yayang + sayang 50years