Friday, January 29, 2016

Lapar kala begini waktu

Assalamualaikum..

Lahaii jam sebegini rupa lapar gila.. sibuk ke dapur meratah apa yang ada sebagai alas perut untuk little peanut aku ni..nak membesar la 2.. kalau lapar xpa sumbat apa ja yang patut tapi jangan womb service nanti kesian encik suami subuh2 sebegini mencari benda benda yang pelik.. 

Okay pegnen untuk kali ni rasa lain skit,tak macam Abang Razeen, razeen dulu aku ngidam d bulan ke 2, muntah alahan teruk d bulan ke 3.. pegnen kali ni mual 2 trasa awal,ngidam macam2,kalau nak makan 2 memilih sangat. Tak semua benda aku dapat makan dalam kuantiti yang banyak,sekadar mengalas perut sahaja. Makan benda asam 2 semestinya la. Dan paling ketara sangat setiap apa saja kesakitan ku encik suami turut merasa. Trasa d tempat sakit 2.. hehe bertabahla sayang.. kamu juga sebahagian daripada kami. Kira beruntung la 2 dapat merasai kesakitan sang isteri..yang paling lucu 2 slalu ckp mual..nak muntah.hehe 

Kandungan aku dah pun berusia 6minggu lebi,untuk bulan yang petama ni aku xda la nak daftar lagik dekat kkia.,macam razin jugak tunggu 2 3 bulan baru la daftar. Tapi dalam pada 2 aku ada la jugak amik supplement..Obimin dan juga mengamalkan susu utk ibu mengandung..aku minum susu dugro perisa vanila. Dulu razeen pun aku minum susu yang sama jugak la hehe. Alhamdulillah since amalkan susu 2 rasa mual 2 kurang skit apatah lagi rasa pening sakan. Kalau soal gastrik ni xyah cakap laa memang dah kena jaga makan, lewat skit dah mula pedih bagai.. semoga smuanya baik saja. 

Owh ya hari ni nak share berita gembira,BFF aku wawa dah pun slamat melahirkan baby boy. Alhamduillah smoga d berikan kesihatan yang baik. Aku d kejauhan ini hanya mampu berdoa yang terbaik untuknya.

Okay nak lelap ni karang xcukup tido kena mara pulak..kena jugak paksa tido ni..hehe
Semoga kamu dalam sana berada dalam keadaan baik2 saja..

yayang + sayang 50years