Saturday, January 23, 2016

Alhamdulillah rezeki 2016

Assalamualaikum..

Ntah kenapa mata ni masi begitu galak,sdangkan badan trasa lemah.. Suda 2minggu aku berada dalam keadaan kurang sihat. 
Tadi Encik suami beria sangat bawak aku cek up. Sememangnga aku bekeras ati xmahu ke klinik,tapi memandangkan suami mendesak aku turutkan saja.
Kali ni aku minta d bawa ke klinik 1mesia je,yela demam biasa gastrik 2 je.malas nak ke klinik swasta.

Sampai ja d klinik daftar,dlm 10min mcm 2 dah masuk dalam bilik untuk d periksa.masa 2 aku xnak suami join sekaki,tapi dia bkeras mau jugak masuk,relakan jiwa huhu..
Doc pun tanya so aku terangkan la yang aku demam n gastrik dah 2weeks, cek suhu badan aku normal dalam 36°c doc cakap aku xdemam,pelik pulak kan.meyb perasaan aku saja lepas 2 doc cek tekanan darah nthen bagi la ubat gastrik.ubat demam x bagi sebab aku xdemam pun.. lepas 2 suami pun mulaaaaa la menyampuk sakan. Bagi tau doc yang aku ni missed period dah dlm 13hari. So doc pun tanya la aku dah buat cek upt ka. Aku cakap la dah tapi hasil dia negatif. Aku malas nak cakap sebab dekat depan 2 dah tertulis utk sakit apa yang d rawat dalam klinik 1mesia ni so level konpiden aku 2 low la nak bagitau masalah aku yg dah pun missed peyed. Dah 2 doc pun suh la aku cek upt dekat toilet. Kali ni bedebar jugak tapi lepas dah buat 2 tersengih sendiri..hehe hasil dia +ve. Memandangkan aku masi kurang yakin so aku panggil la doc 2..nthen dia pun bagitau laaa yang aku ni pregnen huhu...
Doc just bagi 1je ubat yang ubat biji 2 doc xjadi bagi sebab dia cakap nanti efek ngan kandungan lagipula still baru lagik kan..

Dah 2 aku pun ke toilet balik tapau upt 2 sebab nak bagi tengok encik suami. Heheh almaklum la tadi dia xnampak kan.. 
Alhamdulillah.. ni laaa hasil upt hehe 

Yela sebelum ni cek d uma hasil 2 samar2. Dah la beli rm13 kata farmasi anytime blh cek xyah tunggu pepagi buta nak cek..alih2 dapat hasil yang jadi tanda tanya
Haaaaa ni hasil upt kemarin dulu 2.,beria sangat nak cek up..tapi kalah lihat ngan mata kasar sememangnya garis samar samar dekat bacaan t,tapi aku anggap jak hasil 2 -ve 
Hehehe

Alhamdulillah untuk kurniaan rezeki d pertengahan jan2016 ni,syukur kehadratnya.. walaupun kali ni perasaan 2 amat teruk sekali banding pegnen yang dulu,yang ni awal pegnen dah mula trasa pening loya muak muntah demam bagai.. almaklum laaaa mau terima kehadiran orang baru..
Harapan aku smogaaa smuanya dalam keadaan baik,kandungan pun dalam keadaan yang baik,dan slamat hingga melahirkan..masih jauh lagik perjalanan kami berdua.. 

Dan akhir skali aku doakan member aku hani pregy jugak untuk tahun ni,smoga allah tunaikan hajat d hati dia yang inginkn..Amin..

Dah penat..nak rest.. smoga d permudahkan segala2nya


yayang + sayang 50years