Wednesday, December 9, 2015

"whatsApp.Wasap.Wasup."📴

Assalamualaikum...

Lama benar ndak melawat blog ni,last update syawal hari 2... hehehe okay kali ni keberadaan aku d kampung halaman,mengisi ruang ruang yang ada untuk orang yang tersayang...

Okay guys kali ni aku nak stori skit tentang grup WhatsApps.. sejak akhir akhir ni semakin femes nitezen kita dengan grup grup whatsapps,grup skola la,grup family la,grup keja la dan banyak lagik la. bercerita mengenai grup,yang jadi isu sekarang ni adalah grup grup sekolah,tidak kirala samaada grup skola menengah or skola rendah hehehe...
yela,bila dah ko dah d masukkan dalam grup 2,slalunya macam macam ragam yang ko akan nampak,ada yang tukang kecoh ada yang tukang agama,ada yang silentreader,ada yang pak lawak dan macam macam lagik la.

Seyes cakap,dalam grup whatsapps ni,pada awalnya saja memang rasa kecoh,yealaaa sesi perkenalan sesi throwback nak imbas balik muka muka yang dah lama ko tinggalkan jauh d belakang.Bila dah macam 2,group admin akan bincang la nak buat reunion la,reunion mini la.siap set masa dan tarikh,member pun kecoh la,janji macam 2 janji macam ni,alih alih yang datang 2 just 5 6 orang..hahahha i2 dah jadi perkara normal la,yela kena ingat tak smua yang ada dalam grup 2 ada masa untuk aktiviti kawan,meyb ada yang keja jauh,meyb ada yang sibuk ngan family,ada yang sibuk ngan ank kucing,ada yang sibuk kucing nak beranak la,nenek sakit la nenek mau kawen la...hahhahaha dah masak la weiiiii...

Awal bulan sept tak silap aku,satu grup EX STUDENT SKBDT telah d tubuhkan,dalam 2 diorang masuk kan no aku,ada jugak la sesekali nama aku d sebut sebut,aku just jadik pemerhati je,ntah topik apa saja yang d bualkan dalm grup 2,bila orang left diorang dok meroyan.suka hati mak bapak diorang la nak left ka nak stay ka nak silent ka,i2 hak diorang privacy diorang..sapa tahu kehadiran grup grup ni membuatkan hp dia hang ka..heheh Aku dalam hati ni tunggu masa juga nak left,sampai la satu masa 2,ada geng Ex class 6C buat grup,aku pun apa lagik left la grup EXSTUDENT SKBDT 2,lantak diorang la nak kutuk aku..hahahah jiwa kental beb... hati kena kering kontang..hahah

Dalam grup 2 baru la aku memunculkan diri,heheh memperkenalkan diri..ada yang ingat 2 Alhamdulillah la,yang tak ingat 2 asyik suru aku selfie,ahahah aku jenis bukan kaki selfie,n paling penting gambar whatsapps aku hide hahahah 

Baru baru 2 ada la perjumpaan kecil kecilan,sekadar meluangkan masa bersama kawan kawan,owh ya 2 kawan kawan skola rendah aku..hepi jugak la dapat bertemu semula selepas 15tahun. dan salah satunya adalah bertemu dengan bestfriend aku.. PUTERI NILAM.
Bila orang cakap muka dia banyak dah berubah,nthen aku rasa macam terpelik sikit,bagi aku xda perubahan pun,cuma dia kaler rambut je macam cik bravo dalam crita Dia isteri luar biasa 2..heheh dia je yang memang skepala ngan aku.. memang rindu gila masa 2..
Masa perjumpaan 2 aku bawak razeen,maklum la dah beranak pinak macam ni anak xboleh nak simpan merata,lebi elok anak aku usung ke hulu kehilir..Alhmdulillah walaupun just 5org,ok la,ada pertemuan selepas perpisahan.. hehe..

Untuk masa sekarang ni memandangkan hp aku dah rosak,apa2 update tentang grup memang aku tak dapat nak folo up..so sori la ye kengkawan... maafkan hamba..lagipula hamba dah pun deac facebook untuk sekian kalinya...seperti slalunya hahahah. 

Adakalanya hidup dengan privacy i2 lebi mengindahkan...



yayang + sayang 50years