Monday, May 25, 2015

Sekadar menjengah..

Assalamualaikum...

Heloo,lama benar kan ndak hapdet blog ni ,dalam sebulan lebi.. Maklum la bz ngn perpindahan suami pulang ke negeri sendiri. Alhamdulillah rezeki untuk tahun 2015. Ni pun baru adanya kesempatan hapdet blog.

Seyes cakap,perpindahan ni memang sangat sangat sangat la memenatkan. Bila dah pindah macam biasa la hidup kena mula dari bawah kan.Dah macam orang baru kawen pon ada ops... hihi Bawa balik barang perlu saja,yang lain tinggal sebab barang nanti smua  guna logistic.ntah kena tunggu brapa lama tak tahu la,tunggu bajet dari gov, Paling lama 5 6 bulan macam 2. So untuk masa ni uma memang kosong.
Tingkap kena cover pakai kertas minyak,tido beralaskan toto je.. lauk kena beli hari hari memandangkan peti sejuk takda,cuci baju jangan cakap la,kena cuci guna tangan..xpa la bersusa susa dahulu jan,yang penting skarang ni tinggal d negeri sendiri,so ada la dapat berjimat cermat skit..

Barang basah dekat sini takda la mahal sangat,cuma 2la,memandangkan hidup ni suri uma sepenuh masa,dapur 100% diri ni yang kena control. Hari 2 adalah jugak berbelanja skit,boleh d katakan hampir keseluruhan barang dekat market 2 memang dah naik harga,bukan la nak mengeluh,tapi jauh beza dgn tahun tahun sebelum ni. Dah la naik kena plak gst, rasa mcm kena double tau.beli top up rm30 kena bayar rm31.80 rm1.80 2 kalau kira balik boleh beli air susu kacang soya n keropok tuk anak aku tau. Hurm,diorang cakap senang la tidak membebankan,malah menyenangkan rakyat,cuba bagitau d mana yang senang 2? 20sen 60sen 5sen skali pun adalah duit tabung aku tau.. rm50 2 nilainya macam taik gigi tu,rm100 lagik la... nak tak nak kena la terima.yang kita ni hidup bersedehana pun da trasa susa n payahnya,apatah lagi orang yang betul betul kurang bekemampuan? Hurmm apa apapun kena la bersyukur.

Tak lama lagik ramadhan bakal menjelma,buat masa ni membayar hutang hutang yang tertunggak,hihi ada 8hari untuk d bayar,stakat ni 5hari dan lunas,tinggal 3hari je lagi kena lunas.. 

Ok la nak sangat stori panjang panjang tapi memandangkan anak aku dah meragam terpaksa hentikan untuk d sini..

Assalamualaikum.♥

yayang + sayang 50years