Wednesday, August 5, 2015

❀ 20Syawal❀

Assalamualaikum..

Walaupun hari ni dah melangkah masuk 20syawal rasanya belum terlambat lagik diri ni untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin. Ucapan ringkas dari aku. Tak perlu pantun pujangga seloka segala,tak pasal pasal nanti ada yang meghoyan memanjang.



Tahun ni sambut raya dengan penuh kesederhanaan,aku dah sedia maklum yang husbnd aku memang xkan dapat cuti raya,kena tunggu 6thn baru boleh cuti. 2hari beraya d kampung nthen raya ke3 dah balik ke tempat keja husbnd.itupun tak sempat nak jumpa family belah arwah mak,aku just beraya d uma bapa ku n mertua..sungguh singkat masa bersama famili.. Begitula hakikat hidup dalam beruma tangga.

Memandangkan barang barang kami belum lagi sampai,kami tak da la nak buat open house ni,sepanjang syawal ni ada la jugak kami menziarahi 3 4 buah ruma sekadar memenuhi undangan famili dan rakan rakan.. 

Alhamdulillah walaupun syawal tahun ni d sambut penuh kesederhanaan,ianya memberikan seribu rahmat buat diri ni.banyak benda yang aku pelajari dalam meraikan syawal.. tapi yang pasti keseronokan 2 terpancar pada razin bertemu sanak saudara,manakala aku dan husband bersyukur d beri peluang beraya bersama orang tua kami..

Kepada yang mengenali diri ni sekali lagi kami sekeluarga mengucapkan "Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin" andai ada silap dan salah mohon d maafkan..

Ikhlas dari,
PUAN KOPIOTANPAGULA






yayang + sayang 50years