Wednesday, October 29, 2014

Dia Wanita yang Kau Pilih

Assalamualaikum..

Zara Malaeka. 28 oct 2014

Act semalam aku bercadang nak update blog,memang dah jadi pnyakit aku bila dah berjauhan dengan suami yg tersyg keja aku main game mahupun updte blog tengah tengah malam buta,tapi entah kenapa malam semalam aku tetiba high blood,lps makan ubt,aku pun ajak la razeen tido sekali,yela meyb aku stress pikiran berjauhan ngn suami.

Dah jadi lumrah kan setiap manusia bangun jak cek2 hp.. buka ja whatsapp aku bedegup kencang jantung aku baca whatsapp dari shabat karib aku.,

"Jane zara dah xda(emoticon crying) doakan dia tenang d sana" 2.20am

Tangan aku mengeletar,call wawa,tp dia x angkat,mesej x bls whatsapp x bls.. aku hanya mampu memberikan kata2 smngt dan doa buat dia,mungkin saja saat itu dia perlukan ruang..

Huh kawan jenis apakah aku ini,yg perna berjanji dengan dia bila memerlukan wasap or call saja,tapi aku pula yang xda saat dia betul2 memerlukan sokongn dan dukungn?.. 

Aku pun maklum kan la ngn suami aku,yela suami aku pun skola menengah sesama aku n wawa,cuma bezanya aku ngn wawa kwn since dr tadika lagik. Suami aku pun turut berduka atas pemergian zara..

Sungguh berat dugaan yg Allah berikan keats shabat karib aku ni,mengandungkn zara 9bulan,d pinjamkan selama 18hari,menghabiskn setiap saat minit dan waktu bersama zara d hospital,dalam keadaan masi berpantang,tido hanya d sofa demi menemani sekecil.... akhirnya Zara pulang menemui sang pencipta menanti umi dan abhnya d pintu syurga...

Tak sanggup tgk ig wawa, sedi.... setiap gambarnyan ku tatap dengan air mata.. Ya allah dia wanita yang kau pilih,..

Smoga wawa tenang hadapi ujian yang dtg ni,smoga d berikan kekuatan,dan semoga sihat selalu...Aku mohon maaf wa saat ko perlukan aku,aku tiada d cc mu...

Kita semua tahu,anak adalah anugerah daripada ilahi,anak juga adalah pelengkap kehidupan di dalam rumah tangga,anak itu jua adalah rezeki daripada Allah SWT. Rezeki manusia selalunya berbeza,tidak semua manusia d duniawi ini yg bergelar wanita merasai nikmat menjadi seorang Ibu,Mama mahupun Umi..Perlu kita sedar,nikmat dan ujian yang Allah datang kan untuk kita jua berbeza.. Tapi apakah kita sendiri suda bersedia dengan ujian datang dalam hidup kita? Jalan hidup dan takdir kita sejak kita berusia 4bulan lagi ketika berada d dalam perut ibunda kita...

Salam sayang dari mummy razeen
Alfatihah buat

ZARA MALAEKA (PUTERI BIDADARI)

yayang + sayang 50years