Sunday, September 28, 2014

Simple.HighQuality and Affordable Price.. Its Call Ekonomi Rumahtangga

Assalamualaikum..

Alahaiiii dah brapa minggu dah tak update blog.. 
Yela macam mana nak update kalau asyik  layan game Boom Beach hahhaha... yang pasti bukan game Clash Of Clan.. hehehe tak minat ngan game tu.
Haaa Incik Shuami yang dulu duk tergila gilakan dengan game COC 2pun akhirnya dah beralih arah main game ni hasil daripada hasutan aku.. ngeh ngeh ngeh.. tapi aku ni jenis bukan la manusia yang 24jam hadap game ni,cuma bila anak sedang tido masa 2 la aku duk berabis menyerang haha. Game,game jugak tapi kena la tau posisi dan tanggungjawab kita dalam uma tangga kan. Aku cuma jadikan game ni sebagai hiburan.Game ni tak la sepemes COC tapi takat ni ramai jugak la yang main game ni.

Ok kita lupakan dulu pasal game 2..


Nampak tak baju dekat atas 2,haaaaaaaa bila ko dah jadik Mama,Mummy,Ibu or Umi,baru ko tau macam mana rasanya menggila dengan baju anak2.. Dan ianya terjadi bila tiba harganya macam bulan jatuh keriba., masa tuee ko dah takkan terpikir untuk beli barang keperluan diri sendiri sebab masa 2 kau hanya lakukan semata mata untuk yang bergelar "Anak" . Betul kan??? 

Incik Suami : ku kirakan 5 rupanya 8helai nak....(berkata ngn razin seraya gelakkan sang isteri)

Aha 8helai dalam 1masa.. sapa yang tak rasa teruja bila harga baju doremon 2 rm10 sehelai.. bila sale ni,2jela masa ko nak berabis..

Me : Abah tau ka, kalau la ada price Rm5 sehelai lagik mummy sukak..

Incik suami : haaaaa kalau macam 2 my beli la kain sendiri n jahit sendiri hahahahahaha

Haaaa sampai tahap macam 2 skali ekonominya aku ni.kehkehkeh


Haaa ni pulak hadiah incik suami untuk aku...  seingat aku laaa orang yang last hadiahkan aku kasut adalah bapa 200.. yela masa 2 life aku takde la ladies sangat,memang sporty gila.. 


Haaaa tengok betul betul,ni la gaya dulodulodulo tuuuu ngehngehngeh last gaya macam ni 2009.. lepas 2 da mula berubah secara perlahan lahan..
Act,aku slalu guna brand Puma,sampaikan arwah mama pena cakap
"Raya nanti xnak ke beli kasut puma guna ngan baju kurung? Cantik tuuuu" hahaha 

Masa Incik suami nak belikan kasut 2,aku tak henti cakap, "tak bazirka beli ni?"
*masa beli 2 pun harga memang less dari arga asal sebab last pair ngehngeh memang abah pon rembat la

Ntah la since dah jafi wife n mama ni,memang kalau dah nak beli benda 2 kena berpikir 2x nak  beli... Sekarang pun Incik suami pun alami benda yang sama..ngeh ngeh ngeh

Orang cakap dahulukan keperluan banding kehendak.. memang betul semua 2 akan ko perolehi bila berumahtangga.









yayang + sayang 50years