Monday, July 28, 2014

Tuesday, July 22, 2014

1st Attempt : kuih raya Puan kopi

Assalamualaikum..

Alhamdulillah hari ni dah masuk 24ramadhan. 
Persiapan tahun ni ala kadar saja,tak seperti tahun lalu.✌

Tahun ni jugak la aku n adik serta kakak merajinkan diri membuat kuih kuih raya. Hehehe almaklum la sebelum ni pun asyik tempah je,tapi bila dah buat 2 rasa semangat membara dan kekuatan bekobar2 dalam diri hahahaha cehhh,kalau bab masak memasak kitaorang adik bradik memang pebret no 1. Tapi kalau bab kuih muih ni hahahaha mesti ada kegagalan d c 2,tapi tak pa la semangat untuk berusaha 2 ada.. hiihi.. yang penting mencuba dan terus mencuba 

👆 ni la biskut coco crunch hihi hasil daripada selongkar buku resepi arwah mama..yela arwah mama pon blajar daripada adik dia hihih...

Masa buat kuih raya ni husband yang berada dalam ops pun sibuk call aku.

Husband : " sayang ngah buat apa?"
Me : ngah buat kuih raya
Husband : auwwwww pandai ka 2..

Hahahaha seeeeeee husband aku pun sndri macam tak pecaya yang aku tetiba terjun dalam bidang yang bukan menjadi minat aku... ok la 2 kan atleast aku mencuba hahahaha tak gitew  .


👆 Yang ni pula batang burok.hihi 
Yang ni aku ubah skit cara dia,slalunya orang guna nestum,tapi kali ni aku guna cornflakes.. memandai2 jeeee hahahahaha

Kuih makmur,biskut coklat,biskut butter n short bread akan menyusul tak lama lagik inshaallah hihi. 

Smoga berjaya la hendaknya hahah

Sunday, July 6, 2014

Manis Manis semanis 5Ramadhan

Assalamualaikum.. 
Salam ramadhan buat smua umat islam..

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi masi d berikan peluang dan kesempatan untuk diri kita bertemu ramadhan pada thun ni..
Juga ku panjat kan syukur kehadrat ilahi 5ramadhan yg lalu usia ini dah naik ke satu aras lagik..


Haaaa nampak tak gift dekat atas 2, ngeh ngeh ngeh 2 la hadiah yang kali ke 2 aku dapat dari husband aku untuk beday tahun ni.Unxpected,yela seminggu b4 beday aku,husband dah pun hadiahkan aku Fonepad,yela pekej la 2 skali menggantikan Hp GNote1 aku Lcd yang dah pecah 2.. nak buat kedai cakap harga lcd lebi kurang mcm beli hp baru 2 yang husband beli sminggu b4 beday.. 


Tapi yang ni memang langsung x terlintas dalam minda..

Husband buat suprise time dalam keta otw nak ke MB iftar bersama. Hehehe
Masa 2 dekat traficlite,husbnd tetiba hulurkan kotak fonepad aku, seraya berkat "nah my happy beday" punya la aku gelak memanjang,lepas 2 husbnd hulur lagik kotak tisu lagik la aku tergelak..memang dah masak ngan perangai husband aku yg suka sakat aku.. n last skali tekejut plak dpat kotak yang d hiasi pembalut hadiah..hahah 
Rasa nak nanges je time 2 tapi control beb malu depan ank.hahah razin pun dok menyaksikan drama sebabak kami 2 hihi

Dan skali lagik aku dikejutkan bila buka 2 dapat purse ftimber brnd kegemaran aku... ceh husband memang pandai amik hti.. apa saja pilihan dia slalunya mesti buat aku tersenyum x kira la sama ada tudung ka or baju,sentiasa menarik minat ngeh ngeh..puji 2 puji ikhlas tau..hahaha

Btw thanx you so much husbnd. Susa payah buat smua ni sempena beday mummy...

Tiada yang lebih bermakna dari ksyg. Itu adalah yang hakiki tidak ternilai dari harta mahupun wang ringgit

LOL
Mrs ZsanaLoo




yayang + sayang 50years