Friday, December 19, 2014

Bring Back My Memories

Assalamualaikum..

Its been a while i didnt write and share sumthing in my blog.
Act tonight nak sangat update blog,tapi tadik ingatkan xda la chanel yg bagus dekat astro ni,alih alih tekan c105 astro prima,alahai ni memang xdapat nak tahan part part crita hindustan ni,lebi lebi lagik hero dia Shah Rukh Khan..so terbantut la nak share sumthing dekat blog ni.hehehe

Ah serious cerita ni membawa aku ke tahun 90. Cerita ni juga meningatkan aku kepada arwah mama,mama salah seorang peminat cerita cerita hindustan,biar pun dah tgk 100x dia tetap nak tengok..



Ok nak chow dulu..hihihi 

#dilwaledulhaniyalejayenge..


Wednesday, October 29, 2014

Dia Wanita yang Kau Pilih

Assalamualaikum..

Zara Malaeka. 28 oct 2014

Act semalam aku bercadang nak update blog,memang dah jadi pnyakit aku bila dah berjauhan dengan suami yg tersyg keja aku main game mahupun updte blog tengah tengah malam buta,tapi entah kenapa malam semalam aku tetiba high blood,lps makan ubt,aku pun ajak la razeen tido sekali,yela meyb aku stress pikiran berjauhan ngn suami.

Dah jadi lumrah kan setiap manusia bangun jak cek2 hp.. buka ja whatsapp aku bedegup kencang jantung aku baca whatsapp dari shabat karib aku.,

"Jane zara dah xda(emoticon crying) doakan dia tenang d sana" 2.20am

Tangan aku mengeletar,call wawa,tp dia x angkat,mesej x bls whatsapp x bls.. aku hanya mampu memberikan kata2 smngt dan doa buat dia,mungkin saja saat itu dia perlukan ruang..

Huh kawan jenis apakah aku ini,yg perna berjanji dengan dia bila memerlukan wasap or call saja,tapi aku pula yang xda saat dia betul2 memerlukan sokongn dan dukungn?.. 

Aku pun maklum kan la ngn suami aku,yela suami aku pun skola menengah sesama aku n wawa,cuma bezanya aku ngn wawa kwn since dr tadika lagik. Suami aku pun turut berduka atas pemergian zara..

Sungguh berat dugaan yg Allah berikan keats shabat karib aku ni,mengandungkn zara 9bulan,d pinjamkan selama 18hari,menghabiskn setiap saat minit dan waktu bersama zara d hospital,dalam keadaan masi berpantang,tido hanya d sofa demi menemani sekecil.... akhirnya Zara pulang menemui sang pencipta menanti umi dan abhnya d pintu syurga...

Tak sanggup tgk ig wawa, sedi.... setiap gambarnyan ku tatap dengan air mata.. Ya allah dia wanita yang kau pilih,..

Smoga wawa tenang hadapi ujian yang dtg ni,smoga d berikan kekuatan,dan semoga sihat selalu...Aku mohon maaf wa saat ko perlukan aku,aku tiada d cc mu...

Kita semua tahu,anak adalah anugerah daripada ilahi,anak juga adalah pelengkap kehidupan di dalam rumah tangga,anak itu jua adalah rezeki daripada Allah SWT. Rezeki manusia selalunya berbeza,tidak semua manusia d duniawi ini yg bergelar wanita merasai nikmat menjadi seorang Ibu,Mama mahupun Umi..Perlu kita sedar,nikmat dan ujian yang Allah datang kan untuk kita jua berbeza.. Tapi apakah kita sendiri suda bersedia dengan ujian datang dalam hidup kita? Jalan hidup dan takdir kita sejak kita berusia 4bulan lagi ketika berada d dalam perut ibunda kita...

Salam sayang dari mummy razeen
Alfatihah buat

ZARA MALAEKA (PUTERI BIDADARI)

Sunday, September 28, 2014

Simple.HighQuality and Affordable Price.. Its Call Ekonomi Rumahtangga

Assalamualaikum..

Alahaiiii dah brapa minggu dah tak update blog.. 
Yela macam mana nak update kalau asyik  layan game Boom Beach hahhaha... yang pasti bukan game Clash Of Clan.. hehehe tak minat ngan game tu.
Haaa Incik Shuami yang dulu duk tergila gilakan dengan game COC 2pun akhirnya dah beralih arah main game ni hasil daripada hasutan aku.. ngeh ngeh ngeh.. tapi aku ni jenis bukan la manusia yang 24jam hadap game ni,cuma bila anak sedang tido masa 2 la aku duk berabis menyerang haha. Game,game jugak tapi kena la tau posisi dan tanggungjawab kita dalam uma tangga kan. Aku cuma jadikan game ni sebagai hiburan.Game ni tak la sepemes COC tapi takat ni ramai jugak la yang main game ni.

Ok kita lupakan dulu pasal game 2..


Nampak tak baju dekat atas 2,haaaaaaaa bila ko dah jadik Mama,Mummy,Ibu or Umi,baru ko tau macam mana rasanya menggila dengan baju anak2.. Dan ianya terjadi bila tiba harganya macam bulan jatuh keriba., masa tuee ko dah takkan terpikir untuk beli barang keperluan diri sendiri sebab masa 2 kau hanya lakukan semata mata untuk yang bergelar "Anak" . Betul kan??? 

Incik Suami : ku kirakan 5 rupanya 8helai nak....(berkata ngn razin seraya gelakkan sang isteri)

Aha 8helai dalam 1masa.. sapa yang tak rasa teruja bila harga baju doremon 2 rm10 sehelai.. bila sale ni,2jela masa ko nak berabis..

Me : Abah tau ka, kalau la ada price Rm5 sehelai lagik mummy sukak..

Incik suami : haaaaa kalau macam 2 my beli la kain sendiri n jahit sendiri hahahahahaha

Haaaa sampai tahap macam 2 skali ekonominya aku ni.kehkehkeh


Haaa ni pulak hadiah incik suami untuk aku...  seingat aku laaa orang yang last hadiahkan aku kasut adalah bapa 200.. yela masa 2 life aku takde la ladies sangat,memang sporty gila.. 


Haaaa tengok betul betul,ni la gaya dulodulodulo tuuuu ngehngehngeh last gaya macam ni 2009.. lepas 2 da mula berubah secara perlahan lahan..
Act,aku slalu guna brand Puma,sampaikan arwah mama pena cakap
"Raya nanti xnak ke beli kasut puma guna ngan baju kurung? Cantik tuuuu" hahaha 

Masa Incik suami nak belikan kasut 2,aku tak henti cakap, "tak bazirka beli ni?"
*masa beli 2 pun harga memang less dari arga asal sebab last pair ngehngeh memang abah pon rembat la

Ntah la since dah jafi wife n mama ni,memang kalau dah nak beli benda 2 kena berpikir 2x nak  beli... Sekarang pun Incik suami pun alami benda yang sama..ngeh ngeh ngeh

Orang cakap dahulukan keperluan banding kehendak.. memang betul semua 2 akan ko perolehi bila berumahtangga.









Thursday, August 7, 2014

Inspirasi

Assalamualaikum

Terlajak mencari bahan bacaan dekat google sebagai ilmu tambahan,alih alih mata tak dapat nak lelap,apatah lagik Razin betebiat malam ni bertambah tambah la galak mata ni..

Ok nak crita skit,act aku ni bukan la jenis yang suka upload picture dekat fb,sebab aku rasa upload bebyk pun memang tak selamat baik aku simpan dekat instagram,so far xda lagik dengar kes instagram kena hack bagai..hikhik.
Aku taknak buka crita sana sini taknak aibkan sesiapapun, senang crita macam ni,kita bergaya mengikut peredaran semasa, tak lebi tak kurang tapi sedehana.. Aku juga manusia biasa yang bermula dari angka "0" sehinggalah apa adanya aku sekarang. Dan aku jua berhias mengikut citarasa husband aku. Sebelum aku buat sesuatu keatas diri aku,aku akan rujuk husband aku,minta pendapat dengannya,jika dia kurang bersetuju,maka aku tidak akan meneruskan niat aku. Sebab yang akan memandang aku adalah suami aku,bukan orang lain.. Tapi selalunya aku bergaya pun ikot kemampuan diri,orang kata lebi baik sedehana asal poket tebal,daripada "biar papa asal bergaya" tak gi2... hihi

Inspirasi aku :

Ada dua je ig yang aku suka stalk, 



MariaElenaZarul dan juga HusnaZahry


Gaya diorang simple,tak la over sangat... tak perlu la nak match tudung baju skirt bagai hahaha simple gaya bebas ala2 kuak kupu kupu gitew hahaha. 

So lepas ni jangan ada plak dok main kasar bahasa cakap tiru ini tiru itu. Dalam dunia ni semua boleh bergaya ikot kemampuan masing masing takda istilah main curi curi...main ikot ikot.. cuma istilah Gaya seseorang akan menjadi inspirasi buat diri kita,bak kata pepatah yang baik jadikn tauladan yang buruk jadikan sempadan..


Mohon maaf thadap puan punya badan MariaElena n HusnaZahry aku dok screen capt gambar nthen letak dekat blog aku..(harap d halakan ye,peminat tkorang tengah kipas ni) hahahaahahahahhah

Salam subuh..

Hakak nak fefeling maghia or husna jap ngeh ngeh ngeh


Monday, July 28, 2014

Tuesday, July 22, 2014

1st Attempt : kuih raya Puan kopi

Assalamualaikum..

Alhamdulillah hari ni dah masuk 24ramadhan. 
Persiapan tahun ni ala kadar saja,tak seperti tahun lalu.✌

Tahun ni jugak la aku n adik serta kakak merajinkan diri membuat kuih kuih raya. Hehehe almaklum la sebelum ni pun asyik tempah je,tapi bila dah buat 2 rasa semangat membara dan kekuatan bekobar2 dalam diri hahahaha cehhh,kalau bab masak memasak kitaorang adik bradik memang pebret no 1. Tapi kalau bab kuih muih ni hahahaha mesti ada kegagalan d c 2,tapi tak pa la semangat untuk berusaha 2 ada.. hiihi.. yang penting mencuba dan terus mencuba 

👆 ni la biskut coco crunch hihi hasil daripada selongkar buku resepi arwah mama..yela arwah mama pon blajar daripada adik dia hihih...

Masa buat kuih raya ni husband yang berada dalam ops pun sibuk call aku.

Husband : " sayang ngah buat apa?"
Me : ngah buat kuih raya
Husband : auwwwww pandai ka 2..

Hahahaha seeeeeee husband aku pun sndri macam tak pecaya yang aku tetiba terjun dalam bidang yang bukan menjadi minat aku... ok la 2 kan atleast aku mencuba hahahaha tak gitew  .


👆 Yang ni pula batang burok.hihi 
Yang ni aku ubah skit cara dia,slalunya orang guna nestum,tapi kali ni aku guna cornflakes.. memandai2 jeeee hahahahaha

Kuih makmur,biskut coklat,biskut butter n short bread akan menyusul tak lama lagik inshaallah hihi. 

Smoga berjaya la hendaknya hahah

Sunday, July 6, 2014

Manis Manis semanis 5Ramadhan

Assalamualaikum.. 
Salam ramadhan buat smua umat islam..

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi masi d berikan peluang dan kesempatan untuk diri kita bertemu ramadhan pada thun ni..
Juga ku panjat kan syukur kehadrat ilahi 5ramadhan yg lalu usia ini dah naik ke satu aras lagik..


Haaaa nampak tak gift dekat atas 2, ngeh ngeh ngeh 2 la hadiah yang kali ke 2 aku dapat dari husband aku untuk beday tahun ni.Unxpected,yela seminggu b4 beday aku,husband dah pun hadiahkan aku Fonepad,yela pekej la 2 skali menggantikan Hp GNote1 aku Lcd yang dah pecah 2.. nak buat kedai cakap harga lcd lebi kurang mcm beli hp baru 2 yang husband beli sminggu b4 beday.. 


Tapi yang ni memang langsung x terlintas dalam minda..

Husband buat suprise time dalam keta otw nak ke MB iftar bersama. Hehehe
Masa 2 dekat traficlite,husbnd tetiba hulurkan kotak fonepad aku, seraya berkat "nah my happy beday" punya la aku gelak memanjang,lepas 2 husbnd hulur lagik kotak tisu lagik la aku tergelak..memang dah masak ngan perangai husband aku yg suka sakat aku.. n last skali tekejut plak dpat kotak yang d hiasi pembalut hadiah..hahah 
Rasa nak nanges je time 2 tapi control beb malu depan ank.hahah razin pun dok menyaksikan drama sebabak kami 2 hihi

Dan skali lagik aku dikejutkan bila buka 2 dapat purse ftimber brnd kegemaran aku... ceh husband memang pandai amik hti.. apa saja pilihan dia slalunya mesti buat aku tersenyum x kira la sama ada tudung ka or baju,sentiasa menarik minat ngeh ngeh..puji 2 puji ikhlas tau..hahaha

Btw thanx you so much husbnd. Susa payah buat smua ni sempena beday mummy...

Tiada yang lebih bermakna dari ksyg. Itu adalah yang hakiki tidak ternilai dari harta mahupun wang ringgit

LOL
Mrs ZsanaLoo




Wednesday, June 4, 2014

Temptation Of Wife : drama pilihan makjah makjah masa sekarang

Assalamualaikum..


Asal je aku bukak fb duk meroyan berapi2 member post pasal drama hangat d tv3 tiap isnin hingga khamis(3pm-4pm), laaaa apa lagik kalau bukan ceta Temptation Of Wife...

Haaaa aku pun salah satu manusia yang tangkap lentok ngan ceta 2..tapi takde la meroyan sangat hingga post dekat fb.Dah habis pon tengok ceta 2 dekat mypinoy.com hehehe. malas nak tunggu tv3, crita 1hour jadik 30mint sebab pa,banyak iklan. Cuma bezanya dekat mypinoy 2 xda la subtitle dia. Mujur la diri ni ada paham skit,yela masa keja dulu banyak kawan ngan philipineskan.banyak la juga yang d pelajari..hihi

yela crita mengenai cinta yang bertepuk sebelah tangan.skandalisma.kecurangan..dendam..dengki..membalas dendam macam macam lagik la..semua ada dalam rencah drama ni. Tapi dari awal hingga akhir ceta memang pon asyik menangis je.. 

Ending dia pon senang je.. Exhusband dia mati,Skandalisma dia pun mati..akhirnya c wifey berkahwin dengan cinta sejatinya....

Pelakon pon memang mantap. Memang crita ni ada terselit crita koprat tapi tak de la macam crita drama melayu kan datok datin tansri segala projek berjuta juta lemon. heheheh

Iuolss yang belum habis tengok ceta ni..selamat menonton kay.. kalau rasa tak sanggup nak tggu tv3 boleh la layari mypinoy.com or ipinoy..

K la..slamat menonton.... dan selamat meroyan...




Saturday, May 24, 2014

Berhati hati tika membeli

Assalamualaikum..

Hye iolsss... mesti dah dengar tentang kekecohan tentang coklat cadbury yang tersebar luas d media sosial yg d katakan mengandungi DNA haiwan pink itu.. memang tekejut gila bila baca artikel 2,tapi nasib baik aku ni bukan jenis suka makan coklat(mcm time skola menengah ngeeeeee) itu dulu sekarang tak lagi..

Eiiii aku takmo la mengulas panjang tentang hal itu,sejauh mana kesahihan artikel 2 biar la pihak yang berkenaan tampil dan sedia memberi keterangan yang sewajarnya berhubung ngan kes tersebut.cewah ayat dah macam penulis surat khabar lama..hahahah

Ni mo ceta skt,tentang kegilaan aku. kegilaan yang suka mengumpul kasut anak bujang aku..
Memandangkan Incik Suami masi lagik d pedalaman so aku pun tadik bawak la Razin jalan jalan ke Mall. Ingat tadik mau window shoping jee,alih alih terbeli jugak kasut untuk Razin


Chumel kan... Bila dah Xcted sangat beli kasut ni terlupa la plak tadik cek luar dan dalam. Luar xda masalahnya,yang menjadi masalahnya tadik tapak dalam 2. Baru teperasan yang tapak 2 ada bintik bintik 3. Tekejut jugak,sah memang tapak dalam 2 daripada Kulit haiwan kaler pink 2.. so aku pun xnak la belengah lagik. terus je buang.. Xyah nak pikir sangat soal tapak dalam kasut 2,sebab kasut razin memang banyak sangat..so boleh amik tapak tu buat ganti sementara..

So kesimpulannya lepas ni kalau nak beli kasut anak kena la cek betul betul dan pastikan bila nak beli kasut anak ianya bebas dari kulit haiwan pink itu :)


 taraaaaaaaaaaaaa ni la koleksi kasut Hayyan Razin. Dari baby sampai la sekarang...Bila dah kumpul macam 2 rasa ianya terapi untuk diri hilangkan stress... Tiap hari aku akan hadap benda ni dan aku akan bersihkan dan jugak akan merenung smua ni... 

K la ebribadi... 

Out dulu.....

Goodnite... Love Mrs Zsanaloo

Monday, May 19, 2014

Aku dan dunia berhijab

Assalamualaikum....

Cuti cuti sabtu dan minggu macam ni sepatotnya masa d habiskan bersama Incik Suami, tetapi memandangkan Incik Suami bertugas(operasi) d pedalaman, jadi masa masa kelapangan macam ni hanya melayan karenah anak. Nak kuar pun terasa malas yang amat sangat. Terasa tak lengkap hidup ni,tapi nak buat macam mana, dah tugas Incik Suami kan...
Bila dah berjauhan macam ni macam macam perasaan ada, sedi sayu rindu acehcehceh hahahaha..
Eishhhhh takmo la jiwang memalam ni...Malam ni nak kongsi skit dunia wanita berhijab..

Satu ketika dulu nama HANA TAJIMA sungguh gah d persada seni wanita berhijab d tanah air kita.Menjadik icon fashion dan ikutan para remaja. Termasuk aku sendiri...huhu tapi yang pasti aku berhijab bukan d sebabkan Hana Tajima atau sesiapa saja. Memang dah lama pasang niat dari tahun 2010 tapi tercapai jua pada 2011 Alhamdulillah..

Memang tak d nafikan bila dah mula berhijab macam macam persoalan dan cakap2 yang kurang senang d dengar. Tapi manusia macam aku ni tak brapa nak peduli sangat. Bukan diorang yang tentukan pahala dan dosa aku,bukan diorang yang tahu pun niat suci murni aku, Semua 2 aku serahkan pada Allah swt.

Walaupun cuma suri rumah tangga,aku berfesyen mengikut kemampuan.tak lebi dan tak la kurang..ala kadar saja..Dulu sebelum ada anak ni,memang gah ngan skirt tudung lilit kemain lagik tarik sana tarik sini.Pin bunga sana bunga sini..bila dah ada anak selera nak dress up tue kurang skit.nak pakai skirt pun berpikir 2x.jangan kan itu,dulu meriah sakan ngan beg tangan dah pun betukar pakai beg belakang..hahaha dulu barang barang gegirl je sumbat dalam 2...
sekarang hambik ko...... pampers,baju wipes,bedak minyak kayu putih eihhh macam macam la barang keperluan anak sumbat dalam beg.hahahahah 

Yang tue 1hal,yang 1 hal lagik, baru start nak besiap siap,anak dah merengek nak kuar darik uma,tak sabar sangat nak jalan..Nasib aku dapat suami yang memahami, bila time aku  nak siap,kompom Incik suami akan bawak anak masuk dalam kereta..Biasa la orang pompuan ni nak besiap memang amik masa skit..dalam 30mint 2pun kalau laju..kalau yang duk tukar itu ini,tak kena tu ini memang makan masa terkadang masyuk 1jam sampai telena anak dalam keta menunggu kita bersiap hahahaahah nasib jela Incik suami ni jenis sabar alahai dalam kesabaran terkadang sindir jugak hahahah

Wanita macam aku ni tak la jenis addict sangat dengan fesyen. seperti aku katakan tadi berfesyen mengikut kemampuan dan jugak keselesaan diri...takmo la over sangat kang over dapat suami macam aku tue,tak pasal pasal kena kutuk... dress lebi skit... haaaa ni lawa banar mau kemana ni..macam nak mengacarkan WANITA HARI INI je hahahahah tueeee dia kena sebijik..dalam kutukkan tue semestinya pujian skit tak gitu Incik Suami.. ngeeeeeeeeeeeeeeeee :)

 candid darik incik suami... tabiat kitaorang kalau nak kuar mesti nak pakai baju sama kaler..

Apa2pun aku sentiasa istiqamah..yang baik jadikkan teladan yang buruk jadikkan sempadan...

Goodnite 

Salam sayang  : Mrs ZsanaLoo
 





 

Thursday, May 8, 2014

REWARDS : FTIMBER HANDBAG

Assalamualaikum...

Hola everyone, nampak tak gambar d atas ni... hehe ni la hasil rezeki tangan yang menaip,mengikuti contest yang F.timber anjurkan dekat facebook.

Redeem beg dekat Kaunter Ftimber d Parkson BintangMegaMall MYY.. Ni atas pilihan incik husband.. Syukur Alhamdulillah..

Ftimber memang terbaik la...


Thursday, April 17, 2014

Rezeki tangan yang menaip

Assalamualaikum..

Korang mesti pena dengar kan tentang Handbag n Purse Forest Timber.?

Haaaa baru baru ni aku ikot la contest yang page F.timber anjurkan dekat fb. Contest tu senang ja, like,share n comment d mana kita blh dapatkan beg 2. Aku just mencuba nasib. Tapi dalam masa yang sama memang sangat mengharapkan aku adalah pemenangnya,Alhamdulillah rezeki berpihak pada aku,Aku adalah salah satu 3orang daripada pemenang itu..

Masa cek phone tadik 2 rasa macam terkejut jugak,lepas tu aku gelak sorang sorang,siap sebut yeah yeah..husband pun rasa terpelik skit,nthen trus rampas phone aku, dia baca n terus tergelak. siap cakap,  "alhamdulillah jimat duit abah nak tahun ni xpayah belikan mummy beg F.T" hahahaha husband memang macam tu suka sangat usik aku. 
Yela dia memang tahu aku memang gilakan brand F.T ni sejak dari remaja lagik. Tu pun arwah mama yang selalu hadiahkan tuk aku. Mama n kakak juga adalah peminat F.T. Handbag n purse FT memang sangat berkualiti dan tahan lama. Hadiah yang arwah mama berikan pada aku pun masi lagik dalam simpanan aku, dan masi dalam keadaan yang baik sedangkan ianya adalah antara koleksi masa remaja ku.. :) memang sangat berkualiti..

Husband pun dari tadi tiada hentinya duk usik aku..hahaha... tak pa la janji hari ni aku senang hati. Macam menang berjuta juta rasanya hehehehe



Korang yang fanatik ngan F.T ni boleh la like page FT dekat fb :
https://www.facebook.com/pages/F-Timber/641094212618471



Tuesday, April 15, 2014

Dunia Puan Kopi

Assalamualaikum,

Beberapa hari ni tak dapat nak hapdet blog d sebabkan musibah yang datang melanda. Syukur alhamdulillah segalanya dapat d tangani dengan segera,smoga perpindahan kami d blok  Iris ni terhindar la dari perkara perkara yang tak d ingini. Ujian yang datang ni bukan la melemahkan tapi menguatkan..

Tatkala husband sibuk dengan dunia takrawnya, aku pula sibuk memerah idea dan keringat menghasilkan kraf kraf yang bermutu untuk aku jual. Bermula dari bawah bukan la satu tekanan bagi diri ni,tapi ianya adalah 1 cabaran bagi diri ni.

Nak hidup memang macam ni, kena ada usaha,selebihnya serahkan kepada Allah SWT,jika IAnya mengizinkan rezeki itu pasti milik kita kan. Dunia bisnes memang tak dapat d pisahkan dalam diri aku, seingat aku,sejak d bangku skola lagik aku suka akan kraf,hasil hasil tangan aku kebanyakkan arwah mak(masa 2 mama masi ada lagik n bekerja) bawa n jual ngan kawan kawan dia. Slalunya memang mendapat sambutan.

Aku bermula sekali lagik dalam dunia bisnes ni atas izin suami, ya la, nak keja Encik Qaz memang tak bagi punya,bila sentuh soal keja Encik Qaz akan tarik muka dan akan cakap
"tak yah keja,mummy keja sama abah,jaga abah,jaga anak abah,jaga makan minum kami,keja dalam uma.pun keja jugakkan my"
Memang dah hafal ngan jawapan jawapan suami 2. Tak apa la, Encik Qaz memang ada sebab sendiri mengapa tak mengizinkan aku bekerja dan aku sebagai isteri menghormati keputusannya.

Memang bukan mudah menceburkan diri dalam dunia bisnes ni. Risiko memang sangat tinggi.Tapi Usaha kena lah lebi kan. Dan dalam dunia bisnes ni jugak la macam macam ragam custmer kita kena hadap. Tak pa tu semua dugaan dalam mencari rezeki yang halal.
Terkadang ada juga yang iri hati dengan apa yang kita lakukan, tak semua orang suka apa yang kita buatkan. Mulut orang kita tak mampu nak tutup,dan kita tak bisa memuaskan hati semua pihak.Lumrah kehidupan memang sedemikian rupa.

Apapun Yang kita lakukan jika Allah SWT mengizinkan, InsyaAllah kita akan memperoleh kejayaan.

Amin




Sunday, March 30, 2014

Tips kecantikkan

Assalamualaikum..

Terlanjur mata tak boleh lelap d sebabkan melayan movie The bride wif white hair 2 dekat tv3 ni, aku pun sambil sambil la menjengah sebentar ke blog aku ni.. Rasa teringin berceloteh lagik.

Lewat ni,ramai yang bertanya apa rahsia kulit aku dan penjagaan dalaman aku(wah gitew bajet artis kejap) hahah dan produk apakah yang aku gunakan.
Okeyh meh aku kongsikan tips skit..

Actually aku tak beli produk mahal pun untuk kecantikkan aku. Aku just gunakan produk berasaskan alam.. Alam? hehehe

Untuk penjagaan dalaman aku mengamalakn jamu. Since aku dalam tingkatan lagik,arwah mak mengajar aku mengamalkan jamu. Biasanya area d tempat aku tinggal 2 memang akan ada bibik2 jual jamu,memang aku n arwah mak adalah pelanggan tetap bibik. Sebotol dia jual Rm5.. segelas pula Rm1. Memandangkan aku dah pun duk berjauhan dari hometown aku,so kena la merajinkan diri sendiri buat Jamu aku 2..(Bahan berasaskan kunyit da airasam)

Untuk penjagaan muka pula salah satu paling berkesan adalah Wudhu, buat air muka lebi bercahaya. Serious cakap aku hanya menggunakan pencuci muka Syurah susu kambing,atas sebab aku dah pakai since dalam tingkatan lagik,plus iannya memang dah d sahkan halal oleh jakim. Selain 2,aku jua mengamalkan facial treatment menggunakan Tomato dan juga Timun. 
Bila dah buat macam 2 memang terasa sangat segar...

Dan akhir sekali,untuk rawatan seluruh badan aku mengamalkan  Mandian berempah.. hahaha jangan ingat aku plak macam nak d masak ngan ramuan 2 hahaha. Act air rebusan rempah 2 boleh d mandi dan boleh juga d minum. Tapi lebih elok la d mandi baik untuk badan sama seperti pergi ke spa..:) . terdapat macam macam bahan dalam ramuan 2 spt cengkih,kulit kayumanis,cengkih bijilimau, akar kayu dan macam2 lagi. 


D remuskan,aku takda la menggunakan produk produk d pasaran bukan kata tak mampu,tapi rasanya aku kurang pecaya d sebabkan kulit aku memang ada alahan. Skali dah cukup arr muka aku rosak d sebabkan produk yang x berapa ngam ngan skin aku :)

Kita hanya berusaha,selebihnya berserah kepada Allah swt dengan Izinnya.. InsyaAllah
Sapa terasa ingin mencuba d persilakan..

Wassalam

Wednesday, February 12, 2014

Aku yang dah terlewat

Assalamualaikum

Lama dah tinggalkan dunia blog,tetiba mood untuk vlog 2 muncul la pulak, since penyakit insomnia aku datang balik.. 
Da ada anak ni,slalunya terbangun lewat lewat malam sbbnya anak merengek,so bila nak continue tido 2 tak boleh dah. Normal la 2,smua wanita yang bergelar mama 2 akan merasa benda yang aku rasa ni bangun tengah2 malam.

Tadi bz sangat ingin menjalankan proses jual beli...tetiba terhenti seketika tatkala bila aku memberikan no acc cimb

SA : no acc baru tak ada kah? ni no lama

Aku : cimb dah update ka? 

haaaaaaaaaa 2 la nak cakap tinggal dekat hutan? tak jugak...
nak cakap uma takda tenet? tak jugha
...tinggal d bandaraya besar macam ni pun aku masih ketinggalan zaman...
sah memang aku bz ngan kehidupan sebagai istri dan mummy dalam menguruskan uma tangga...
hahahaha
Ni pon try bukak cimbcliks aku pun dah tak boleh...
Ei terpaksa la esok merajinkan diri ke atm

Lumrah Hidup 







yayang + sayang 50years