Monday, February 11, 2019

Hello 2019πŸ“†

Hai everyone.. 
Lama aku menghilang. Kali ni mood2 beblog datang balik. Almaklum la seperti kebiasaannya awal tahun. πŸ˜†

Ada ni ha.. πŸ§• Bz ngan bisnes jualan baju baju terpakai.. Dr umur baby hingga la dewasa. Dah macam bundle rasanya πŸ˜…πŸ˜…


Kalau stok da makin susut, biasanya aku top up.. Aku cari barang yg lain utk d jual.. Harga pun aku tak mark up tinggi.. Aku main pun below rm15.. Yela letak arga rm5 pun masi ada jugak yg gigih menawar 🀣 terkadang siap cakap lagi "barang terpakai kan" πŸ˜… tu belum lagi yang bertanya.. "masi cantik kan ni? Masi ok ka ni?"
Kadang mau jua kita jawab kalau ndak cantik xla saya jual.. Better saya kasi jadi itu lap kaki 🀣🀣
Banyak ragam.. Dulu iols tak caj untuk cod, dah bincang ngan encik suami, dia pun stuju kalau cod kena caj ikut kawasan.. Alhamdulillah aku start sept 2018 xsilap.. Now aku mula perlahan lahan merangkak..

InshaAllah next target macam nak jual bundle la plak πŸ˜….. Tapi tu la, kalau bundle ni dekat tawau ni kebanyakkannya korea seja. Tidak macam kk, barang dia smua dari ausie mahupun uk. ☺️

Aku bisnes ni target aku xbanyak.. Aku target sehari seja aku dapat rm5 dah cukup. Tapi bila aku dah mula berniat, tu la ada seja rezeki dari sisi lain. 😊
Betul la orang cakap, siapa yang berusaha dia akan berjaya. 
Dekat fb aku tu memang xda like ribu riban, tapi aku tau dekat MP aku orang yg view barang tu smpi jugak la ratus.. Syukur la.. Tak hari ni orang book.. Esok plak rezeki mendatang.. Aku percaya setiap sisi rezeki yang Allah dah tetapkan. Allah bagi aapa yang aku perlu.. Bukan apa yang aku inginkan. Alhamdulillah cukup bagi ku. 

Ada masanya down jua.., detik dalam hati.. Barang aku tak laku. 😁 Bila da down yang bagik aku smngat tu encik. Suami.. Hahaha kena sabar tau..

Eh k la aku stop dekat sini. Aku continue nak basuh baju. Almaklum la dekat sni dah jadi mcam penyakit tau, kalau siang xda air heheh.. Subuh macam ni la baru boleh basuh baju. Kla gais.. Doakan bisnes kecik saya ni berkembang dengan jaya nya πŸ˜…

πŸ§• Fb : Anggun Rara

yayang + sayang 50years