Tuesday, January 17, 2017

Aktiviti Hujung Minggu 🌊🌅🐴

Assalamualaikum.. 

Menjengah sebentar.. Kawan kawan sibuk tanya mana fb aku.. Hehe untuk kesekian kalinya aku deactive kan lagik fb serta twitter. Ehh twitter aku dah delete. Yang tinggal hanya la IG n Wechat. Ala wechat 2 pon bkn ramai orang dalam 2 just teman2 n pemily yg rapat seja. Tak tahu la semenjak peningkatan umo ni malas dah nak hadap media sosial ni. Masa yang ada ni pon banyak d luangkan bersama anak2 & suami. Menghargai setiap sisi bersama anak² i2 adalah lebi membahagiakan.. Razeen dah berusia 3t11bulan sementara Rara pula 4bulan lebi. Menjadi suri uma sepenuh masa ni adalah 1perkara yang amat la menyeronokkan.. Dan lebi sronok lagik melihat anak yang dahulunya kecil membesar d tangab kita sendiri. Alhamdulillah.

Ehhh telanjur dah mata galak ni aku pon nak stori skit tentang aktiviti hujung minggu kami.. Tahun ni aku ngan suami berazam kami nak kurang jejak kan kaki ke mall.sebab rancangan kami untuk habiskan masa untuk piknik n bawak anak² ke taman awam. Salah satu inisiatif aku kami piknik ke pantai Tanjung aru.. Slalunya kami akan pegi slepas menunaikan solat zuhur.aku memang dah siap awal lagi masak mee goreng,nasi goreng,sosej serta roti bakar. Bila dah luangkan masa besama 2 orang yang paling seronok sangat adalah razeen. Yela datang ke pantai 2 mesti la dia nak mandi laut hahaha. Kegembiraan anak 2 yang sebenarnya buat kita bahagia. Bila dah petang kami akan ke Taman awam.. Abak Razeen mcm biasa la jogging.  Sementara aku teman kan razeen ke taman permainan..  Hehe ramai ibubapa teman kan anak2 tapi ramai jua yang gagal. Sebab apa d katakan gagal. Anak d lepaskan tapi tangan leka dengan hp. Hidup kita ni masa tidak mampu d beli dengan wang ringgit.. I2 yang aku pelajari dalam hidup. & memang dah jadi gaya hidup aku asal jalan ngan anak² memang xkan sentuh hp melainkan capture moment. Xda la nak sebok wasap media sosial bagai..  Aku akan hargai setiap saat kebersamaan 2.
Dalam kehidupan ni banyak sebenarnya cara kita boleh mengembirakan anak anak.. Antara mahu atau tidak seja.. 

Hujung minggu bebaru ni plan sepatutnya kita orang nak pegi pantai betukar bawak anak ke leisure rides ke tuaran.  Ke pekan koboi katanya bawak razeen tengok kuda skali tunggang kuda hehe tapi sayang masa kitaorang pegi kuda baru nak d rest kan tapi razeen hepi la tengok kuda. Siap begambar sakan heheh


Leisure Rides Sabandar Tuaran



Ni pula aktiviti riadah kami.. Siap sedia bekal heheh sangat2 menyeronokkn

Masa ni la yang amat beharga.. Yang xkan mampu terulang lagi.. Bahagia tengok anak gembira. Memandangkan kami selalu terkurung d uma sebab aku jenis bukan suka idup belepak metamu bejiran.. Aku jenis teperap sama anak2 d uma. Jadi bila time hujung minggu i2 adalah hari untuk kami tengok dunia luar hehehhe 

K laaa xoxo

yayang + sayang 50years