Friday, June 8, 2018

Say hi🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Asslamualaikum...
Ya Allah punya laa lama nda update blog ni.. Sunyi sepi..
Alhamdulillah masi d berikan kesihatan yang baik,masi bernafas d bumi pinjaman ini dan masi kuat dalam mengharungi ujian ujian yang mendatang..
Masih belum terlambat untuk aku mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan,bulan yang penuh dengan keberkatan.

Tidak ada banyak yang berubah dalam hidup ni, alhamdulillah d kurniakan rezeki cahaya mata yang ke 3, baby gurl dah 5bln usia dia. D beri nama Hayra Rania. Dan tahun ni jua menyaksikan family aku menyambut ramadhan serta akan beraya d rumah sendiri.. Ya kami dah pindah ke kampung halaman, rezeki baby hayra. Memang dia xmau duduk jauh2. Rezeki datang berlipat ganda.
Persiapan raya tahun ni ala kadar seja. Maklum la kami baru pindah uma.renovet pun blm lagi. Kekekek xpa yang penting ada tempat untuk berteduh. Kecil tapi d uma sendiri hehe...
Tahun ni jua la aku merajinkan diri membuat kuih raya hihi, dek krana takut uma bakal d serbu, so merajinkan diri memandai2 buat kuih,meskipun bidang kuih muih ni bukan bidang ku,ku tempuhi jua hahaha.. So ada la dlm 6macam hehehe stakat ni yang dah buat kuih makmur,shortbread.cornflakeskokocrunch, batang buruk nestum,batang buruk spicy, n vanilla crunchy 🍪 . Nampak tak usaha aku 2 hahahaha
Aku nak sangat upload gambar tapi memandangkan aku guna hp razin,xdapat la nak share gambar gambar kuih hasil tangan aku. Yang melucukan,belum pun setengah ramadhan, kuih aku d ratah anak2 aku,rafela n razin hahaha. Betamu d rumah sendiri.. Masi cekal memujuk hati. Alang2 dah tinggal sikit 2 aku pun tapuk la kuih2 2. Pantang nampak tappaware asyik2 menunjuk. Hehe

Nak sangat update memanjang, tapi keadaan x mengizinkan maklum la beranak kecik. Kejap seja dpt pegang hp..

K laaaa happy fasting everyone..

yayang + sayang 50years