Monday, August 13, 2018

Sundate πŸ’•

Assalamualaikum πŸ’•

Huh menjengah sebentar ke blog aku yang tidak berpenghuni ni.  🀭 Memandangkan anak anak aku lena d ulit mimpi, aku pun amik kesempatan la online sebentar.
Entry ni sepatutnya di buat semalam, tapi memandangkan aku letih n mood pun kelaut, niat untuk berblog pon tertangguh. Dia sebenarnya konsep macam ni, semangat nak update dah set dalam minda macam². Bila dah open blog terus minda jadi jammed πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Okay la, memandangkan kemarin merupakan hari bersama family, tapi d sebabkan ada game rojak takraw, aku pun seperti selalunya meluangkan masa bersama anak anak sementara tunggu husb balik..
Game tu actually xla besar mana pun. nama pun rojak so prize dia kecik jak. Aku sebenarnya tak la expect husb aku menang. Yela dah legend hahaha dah tu gemok lagik🀣🀣🀣 sori terpaksa berterus terang. 7tahun aku mengenalinya, jatuh bangun dia dalam dunia takraw ni aku tetap teguh berdiri dari jauh memberikan sokongan yang xmungkin akan pudar sampai bila². 😊 Hanya sepatah aku akan cakap gudluck. Tapi sekeping hati membingkiskan secebis doa buat dia..
Alhamdulillah rezeki anak², husb johan. Lepas seja daripada game tu husb pon bawak la kitaorang jenjalan. Seperti slalunya bila da round bandar tu bukan namanya qaz n zana kalau tak sibuk ngan food hunting. 🀭

Destinasi pertama gerai ABC area persiaran translauren. Huhu melepaskan craving ngan martabak jawa. Terang bulan(apambalik) n lekor serta abc.. Masa  ni xda la sempat nak snap gambar. Hayra kemahen linggar πŸ˜’ tak bagi peluang langsung ngan aku ngan hp baru hahah
Destinasi seterusnya gerai bakso hiltop. Masa ni aku geram jua dekat husb, perut dah penuh still bawak kita isi tangki macam dia. Yang dia tu xpa la dah memang masi muat.kita ni yang cekeding melayan la craving dia tu.

Haaa nampak tu.. Ni la bakso special. Kali ni semangat dia lain skit maklumla capture πŸ“± huawei nova2lite 🀭 kekekke

Since pindah kampung sendiri ni aku ngan husb xpena lagi lepak cafe² hipstur ni. Almaklum la tekak orang kampung jadi makan pun layan la gerai² tepi jalan. Paling tidak pun layan kehendak anak² lepak d mekdi 🀭

Btw thankx husb blanja makan. N congrats menang rojak takraw. Gud luck utk exam esok

(#thanxforthememories)
Masa sekolah menengah, husb menyertai game d skola dalam sukan takraw while me jadik ajk pertandingan  Almaklumla sibuk ngan gurlguide.

Terima kasih atas nikmat rezeki yang sederhana ini Ya Allah.. The power of sadakah.. InshaAllah untuk next Entry..

❤️ PUAN ☕

yayang + sayang 50years