Wednesday, June 22, 2016

Persiapan ala kadar.. 💜 strategik&perancangan.

Asslamualaikum... 

Terkena insomnia ni memang alamat dia tidak bisa melelapkan mata la. D tambah lagik dengan kelincahan c baby dalam perut ni.. Seolah2 menari dan berdansa haha ( ˘ ³˘)♥
Aku pun layan kan saja la karenah dia.asal jangan womb service suda la..heheh.

Dah masuk pertengahan Ramadhan kan..  Semoga ramadhan kali ni membawa seribu keberkatan dalam kehidupan kita..  Bicara soal puasa.  Stakat ni aku menjalani ibadah puasa takat mana yang mana aku termampu. Moga moga d permudahkan la..  Hehe 

Untuk persiapan raya tahun ni..  Kami dah prepare awal lagik. Sebelum tibanya ramadhan.awal2 dah beli sikit2 barang jadi tak la rasa terbeban.Untuk baju raya aku just beli sepasang ja.  Aku tak tunggu pon sale bagai. Seminggu ramadhan aku da grab sehelai.  Cukup la 2 yang lain 2 aku recyle ja baju2 yang rasa muat d badan haha..  Confiden nyaaaaa badan slim hahaha.. Tudung pun aku beli sehelai saja.. 


☞ haaaaa nampak tak?  Ni la baju raya aku untuk tahun ni..  Hehe.. Beli dekat Tucz.  Seyes masa ni tak pikir langsung nak beli sebab aku ingat dekat Butik 2 smua baju dia mahal macam kedai2 pakistan. Skali belek punya belek mak aihh.   Menepati bajet seperti yang aku dah listkan hehehe..  Aku pun duk tunjuk ngan husband dia pun stuju. Yela baju xla crowded sangat.ringkas saja.  Ala kadar. Memang menepati citarasa aku.. Hehe jangan xtau. Malam 2pulak aku tunjuk ngan kakak aku butik ni. Kemainn dia punya hepi dia shoping dah tak ingat dunia. Siap cakap dah la cnatik murah lagik kekeke terbaikkk... 


haaa ni pula shawl aku..  Beli pun mura seja Rm15. Dokoh butterfly 2 aku beli nak tampal dekat hujung shawl.. Yang lain nanti aku transform hahaha daripada beli yang ready beads 2 baik la buat sendiri miahahaha asal tangan rajin seja..  


 haaaaa nampak tak tueee ini pulak baju razeen heheh.   Diorang tak beli ready made. Diorang hantar g tailor. Kemain abis kain batik sarawak mummy jadi less baju diorang anak beranak hahaha.. Corak pua kumbu.. Xpa la asal diorang hepi aku pun hepi.. Kemain youu baju melayu zaman sekarang macam2 design hahaha ada sisik ikan ada less batik.. Aihh banyak laaagik laa.. Hehe owh ya baju abah razeen lebi kurang macam ni la. Abah razeen on progress kekek xdpat nak share gambar hehehe


☞ haaaa ni pula handbag n  Kasut raya aku.  Masa ni memang dah prepare awal jadi tak la lari bajet hehehe . Kena pandai laaa rancang jadi dekat syawal memang tak akan bajet melebi2 hehehe


☞ yang ni pulak pemberian kecil dari aku untuk bapa tersayang.  Memang dah jadik lumrah aku akan belikan dia sehelai or dua helai untuk dia. Aku harap ini bisa buat hati dia gembira.  Walaupun tak la mahal mana..  Owh ya duit raya aku memang dah kumpul awal awal untuk bagi bila tiba raya nanti. Itu pun merupakan salah satu persediaan awal aku. Hehehe 

Takat ni itu seja la persiapan. Sebenarnya banyak lagik tp xkan la nak share smua gambar kan. Cukup seja la yang asas hehe..  Rasa memang tak sabar suda nak balik kampung beraya dengan sanak saudara. Hehehe maklum la dah brapa bulan tak balik. Ini la peluang yang ada untuk berkumpul beramai ramai.. 

Okay la.. Apa2pun bersedehana la dalam berbelanja. Ikut kemampuan. Kalau rasa benda yang xpenting tu jangan la d turutkan nafsu. Hehe apa yang penting kegembiraan, berkumpul bersama saudara mengeratkan lagi siratulrahim.. Heheh.. 

Okay nak rest.. 

Salam sayang... 

yayang + sayang 50years